Tennistijgers

Het is gebleken dat voor de kleinere verenigingen in de regio het moeilijk is om een competitieteam te formeren.  Van daaruit is het idee ontstaan om een ‘eigen jeugdcompetitie’ (ROOD, ORANJE, GROEN en Geel) op te zetten voor kinderen van 6 t/m 17 jaar met meerdere verenigingen in de regio.

Het idee is ontstaan nadat Janneke Vis van Advantage Tennisactiviteiten en Marloes Rink van Tennis University en Luuk Groot van Groot Tennisactiviteiten de handen ineen hebben geslagen om een bestaande  ‘eigen competitie’ genaamd Tennistijgers uit te breiden en een competitievorm voor GROEN en GEEL op te zetten. Er is een samenwerking ontstaan van maar liefst negen tennisverenigingen:

T.C. Petten, T.V. Waarland, T.V. Groetincke, T.C. Schoorl, T.C. de Kogge (’t Veld), T.V. Sint Maarten, T.C. Wieringerwaard, T.V. ’t Zijpken (Schagerbrug) en T.V. Boerenslag (Sint Maartensbrug) en T.V. Oudesluis.

Vanaf 2021 heeft Luuk Groot van Groot Tennisactiviteiten & ondersteuning zich aangesloten bij de organisatie én zullen er ook nieuwe verenigingen aansluiten bij de Tennistijgers.

Tennistijgers 

Om het laagdrempelig te houden wordt deze competitie neergezet als een feest, het ‘Tennistijger feest’. Na ieder feestje krijgen de ‘Tennistijgers’ een herinnering aan hun deelname en inzet en gaan we met z’n allen op naar het volgende ‘Tennistijger feest’.

Bij deelname aan alle Tennistijgerfeesten, ben je een échte ‘Tennistijger’ en heb je een medaille verdiend!

Deze competitie zal 4x worden georganiseerd in het voorjaar en 4x in het najaar. De verenigingen nemen een keer de verantwoording om een ochtend  te organiseren, genoemd ‘Host-vereniging’. Dit houdt in dat alle deelnemende kinderen op die dag naar de ‘Host-vereniging’ komen om daar wedstijdjes te komen spelen (maximaal 2 uur).

 

tech: dodo.nl | design: c-designs.nl