Tennisspecialist regio Schagen

Wij zijn tennisspecialist in de regio Schagen. Naast de tennisspeciaalzaak geven wij ook tennislessen bij T.V. ’t Zijpken en T.V. Sint Maarten.

In onze tennisspeciaalzaak verkopen wij tennisrackets, tennisschoenen, tennistassen, kleding, dempers, grips, tennisballen en bespannen wij tennisrackets op professionele wijze. Door onze jaren lange ervaring kunnen wij u adviseren. Voor elke niveau hebben wij rackets en ook in diverse prijsklasse. We verkopen tennisrackets van de merken Babolat, Head, Wilson en Yonex en we verkopen tennisschoenen van de merken Babolat, Yonex, Wilson, Mizuno en K-Swiss.

Bespannen

Wij bespannen tennisrackets met een bespanning die past bij de speelstijl van de speler. Er worden verschillende type snaren gebruikt, in de categorieën comfort, allround en spin.
Er wordt bespannen “op hardheid”, de spankracht wordt berekend voor een bepaald racket met het doel een bepaalde hardheid in het racket te verkrijgen. Om de hardheid te kunnen controleren wordt er gebruik gemaakt van een hardheidsmeter. De hardheid voor tennis rackets ligt tussen de 25 en 40 kg/cm. Op deze manier zijn wij in staat om je racket te bespannen naar jouw speelstijl!

Tennislessen regio Schagen

Binnen de tennislessen wordt er gezocht naar de persoonlijke voorkeuren van de speler, zoals een voorkeur-zintuig, een voorkeur-focus of een voorkeur van leerstijl. Door de persoonlijke voorkeur van de speler te vinden zullen doelen eerder bereikt worden en de leerling  bewust bekwaam kan handelen. Op deze manier wordt samen met de speler gewerkt aan de techniek, tactiek en mentale aspect komt daarbij ook aan bod. Denk hierbij aan aandachtscontrole en zelfvertrouwen.
Iedere wedstrijdspeler heeft dat vast wel eens meegemaakt, je wint de eerste set met 6-1, je speelt goed en je tegenstander heeft geen schijn van kans. Maar voor je het door hebt sta je met 3-0 achter in de tweede set. Waar is je aandacht? Hoe kom ik weer in de flow die ik had in de eerste set?
Door middel van je aandacht te verleggen, los je het probleem op. Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur voor een aandachtsstijl om de aandacht te controleren.

Jeugdtennis regio Schagen

Tennis is een populair spel, dat kinderen graag spelen. Het wordt op zeer grote schaal beoefend, zowel georganiseerd als ongeorganiseerd. Met geschikt materiaal wordt tennis gangbaar gemaakt voor iedereen. Met speciale tenniskids ballen en kleinere rackets is het spelen van een rally sneller mogelijk, zodat ieder kind succes beleeft. Het korte racket, zachte bal en een klein speelveld zorgen voor de snelste weg naar het spelen van tennis. Wil je jouw kind kennis laten maken met tennis? Neem dan contact op met Janneke, zij heeft ervaring met schooltennis en is gespecialiseerd  Tenniskids-trainer. Met de applicaties Tenniskids 1, Tenniskids 2, Tenniskids 3, Tenniskids Blauw , Tenniskids@school en Tenniskids Gamification op zak ben je aan het juiste adres. Vanaf 2021 zal er Multi SkillZ voor tennis ook toegepast worden binnen de tennisorganisatie.

tech: dodo.nl | design: c-designs.nl