Tennislessen volwassenen

Persoonlijke manier van lesgeven

Binnen de tennislessen wordt er gezocht naar de persoonlijke voorkeuren van de leerling, zoals een voorkeur-zintuig, een voorkeur-focus of een voorkeur van leerstijl. Door de persoonlijke voorkeur van de leerling te vinden zullen doelen eerder bereikt worden en de leerling  bewust bekwaam kan handelen.

De basis en de techniek

Als beginnende tenniss(t)er zullen de basisslagen centraal staan. De basisslagen, de forehand, de backhand en de service zullen als eerste aangeleerd worden. Deze slagen worden het meeste gebruikt in het tennisspel. Het doel is om de speler(s) zo snel mogelijk de spelbeleving te laten ervaren, en daarmee plezier te hebben in tennis. De eerste stap is het spelen van een rally, wat vervolgens wordt uitgebouwd naar het spelen van een puntenspel of wedstrijd. Een beginnende tenniss(t)er ervaart in eerste instantie de verschillen in aankomende ballen tijdens een rally en de daarbij behorende timing van de slagen.

Het mentale aspect

Ook het mentale aspect komt aan bod. Denk hierbij aan aandachtscontrole en zelfvertrouwen.
Iedere wedstrijdspeler heeft dat vast wel eens meegemaakt, je wint de eerste set met 6-1, je speelt goed en je tegenstander heeft geen schijn van kans. Maar voor je het door hebt sta je met 3-0 achter in de tweede set. Waar is je aandacht? Hoe kom ik weer in de flow die ik had in de eerste set?
Door middel van je aandacht te verleggen, los je het probleem op. Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur voor een aandachtsstijl om de aandacht te controleren.
Maar ook zelfvertrouwen speelt een belangrijke rol bij tennis. Wat is zelfvertrouwen en hoe krijg je zelfvertrouwen? Deze antwoorden krijg je tijdens te tennislessen…

Wil je meer informatie over de tennislessen of wil jij je opgeven voor een tennisles? Neem dam contact op met Janneke

tech: dodo.nl | design: c-designs.nl