Close
Tennistijgers gaat uitbreiden

Het is gebleken voor de kleinere verenigingen in de regio dat het moeilijk is om een competitieteam te formeren.  Van daar uit is het idee ontstaan om een ‘eigen jeugdcompetitie’ op te zetten voor kinderen van 6 t/m 13 jaar met meerdere verenigingen in de regio (ROOD, ORANJE en GROEN), in samenwerking met Advantage Tennisactiviteiten en Tennis University.

Het idee is ontstaan nadat Janneke Vis van Advantage Tennisactiviteiten en Marloes Rink van Tennis University de handen ineen hebben geslagen om een bestaande  ‘eigen competitie’ genaamd tennistijgers uit te breiden, en een competitievorm voor GROEN op te zetten. Janneke en Marloes hebben de jeugdcoördinatoren benaderd en het idee voorgelegd én daar is enthousiast op gereageerd. Er is een samenwerking ontstaan van maar liefst negen tennisverenigingen:

T.C. Petten, T.V. Waarland, T.V. Groetincke, T.C. Schoorl, T.V. Dirkshorn, T.V. Sint Maarten, T.C. Wieringerwaard, T.V. ’t Zijpken (Schagerbrug) en T.V. Boerenslag (Sint Maartensbrug). (Enkele verenigingen zullen in één kleur (niveau) actief zijn).

Tennistijgers

Om het laagdrempelig te houden wordt deze competitie neergezet als een feest, het ‘Tennistijger feest’. Na ieder feestje krijgen de ‘Tennistijgers’ een herinnering aan hun deelname en inzet en gaan we met z’n allen op naar het volgende ‘Tennistijger feest’.

Bij deelname aan alle drie de Tennistijgerfeesten, ben je een échte ‘Tennistijger’ en heb je een medaille verdiend!

Deze competitie zal 4x worden georganiseerd in het voorjaar. De verenigingen nemen een keer de verantwoording om een ochtend  te organiseren, genoemd ‘Host-vereniging’. Dit houdt in dat alle deelnemende kinderen op die dag naar de ‘Host-vereniging’ komen om daar wedstijdjes te komen spelen. (2 uurtjes maximaal)

De kinderen kunnen ingeschreven worden voor de kleur waarin zij ook trainen.

De Tennistijgers zullen spelen op
zondag 5 april, zondag 19 april, zondag 10 mei en zondag 7 juni. 

Van:
(tijden onder voorbehoud, afhangende van aantal deelnemers)

10.00 – 11.30 uur  voor de Tennistijgers ROOD en ORANJE  (9.45 aanwezig)
10.00 – 12.00 uur Tennistijgers GROEN (9.45 aanwezig)

De locaties worden nader bepaald, dit zal één van de deelnemende verenigingen zijn.

De kosten voor deelname is € 20,00 p.p. en dient vooraf betaald te worden. Opgeven kan t/m dinsdag 10 maart 2020 via https://www.toernooi.nl/sport/tournament?id=63F78B70-187C-4720-8E3A-436F69D6074B