Close
Jeugd vermaakt zich op Kidsday

Eindelijk was het dan zo ver, we mochten naar het  ABN AMRO WTT Kidsday. De jeugd van T.C Schoorl verzamelden zich om 13.00 bij de Blinkerd in Schoorl waar de bus al stond te wachten om ons naar het ABN AMRO World Tennis Tournament te brengen. Iedereen kwam binnendruppelen en werd voorzien van wat eten en pakjes drinken. Om 13.15 waren we compleet en kon de bus vertrekken naar Ahoy Rotterdam waar we konden genieten van de tennissende wereldtop.
Rond 15.00 waren we binnen en vielen direct met ons neus in de boter.

Wereldtop

Grigor Dimitrov speelde tegen Mischa Zverev op het Centre court. Dimitrov, de man die het Rafael Nadal zo lastig maakte in de halve finale van de Australian open, die hij met maar net aan verloor in de 5e set met 6-4. En Misha Zverev, de die Andy Murray naar huis stuurde. Voor ons een goed begin van de dag dus! Zverev had de eerste set al gewonnen in een tie-break, maar we zagen Dimitrov de 2e set winnen met 6-2 en vervolgens de 3e set won met 6-4.

Spierballentennis en handtekeningen

Na deze mooie wedstrijd gingen de meeste een rondje lopen om te kijken wat er nog meer te beleven was. Op Kidsplaza genoeg te doen. Je kon je spierballen tonen bij de servicemeter. Helaas hadden Roemer, Julian, Thijmen en Jurre hun dag niet en viel de snelheid tegen heb ik vernomen. Brent had 178 km/h vertelde hij, maar je neemt juf niet zo maar in de maling en de aap kwam al snel uit de mouw, het was 78 km/h. Naast het servicegeweld kon je nog meer spellen doen met racket en bal.

We hebben nog een training gezien van Denis Istomin, die na zijn training belaagd werd door handtekening-jagers. Nou hadden we twee heel fanatieke handtekening-jagers mee, Cas en Brent, en uiteraard wisten zijn verschillende handtekeningen te verzamelen. Seth had ook een goede jaagtactiek….. “Je moet gewoon voor ze gaan staan en zeggen: Jij mag niet eerder weg voordat ik een handtekening heb”. Of Seth deze woorden ook heeft ingezet heb ik niet meegekregen, maar dat hij pal voor Denis Istomin ging staan en die ook echt geen kant op kon, bleek dit wel een goede tactiek.

Dubbelspel

Verder nog training bekeken van Alexander Zverev, dubbel van Fernando Verdasco met David Goffin tegen Lukas Kubot en Marcelo Melo.  Verdasco/Goffin waren niet opgewassen tegen de dubbelspelspecialisten Kubot/Melo, die 4e geplaatst zijn in Rotterdam. Tot slot konden we nog genieten van de Nederlander Jean-Julien Rojer, die samen met zijn dubbelpartner Horia Tecau de strijd aanging met Daniel Nestor en Edouard Roger-Vasselin op het Centre Court. Dit werd een spannende wedstrijd die in een beslissende super tiebreak naar Rojer en Tecau ging. De mannen hadden dit goed getimed, aangezien wij hadden afgesproken om om 18.00 te verzamelen en patat gingen scoren.

Naar huis…

Om 18.45 koppen geteld en stapten we de bus in om vervolgens weer terug te keren naar Schoorl, waar we om 20.30 zoals gepland weer aankwamen bij de Blinkerd.

We kunnen terug kijken op een fantastisch mooie dag en we gaan volgend jaar gewoon weer op herhaling!

De foto’s van deze dag zijn hier te vinden