Close
Wat doet tennisorganisatie Advantage Tennisactiviteiten?

Advantage Tennisactiviteiten, de tennisorganisatie die verenigingen versterkt en verbindt

Tennislessen, persoonlijk en professioneel

Binnen de tennislessen wordt er gezocht naar de persoonlijke voorkeuren van de leerling, zoals een voorkeur-zintuig, een voorkeur-focus of een voorkeur van leerstijl. Door de persoonlijke voorkeur van de leerling te vinden zullen doelen eerder bereikt worden en de leerling  bewust bekwaam kan handelen.

Tenniskids, het nieuwste jeugdtennis

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids. Janneke is gespecialiseerd  Tenniskids-trainer. Met de applicaties Tenniskids 1, Tenniskids 2, Tenniskids 3, Tenniskids Blauw , Tenniskids@school en Tenniskids Gamification op zak ben je aan het juiste adres

Binnen Tenniskids:

 • Spelen kinderen al heel snel wedstrijdjes;
 • Worden kinderen meteen opgenomen in een team;
 • Leren kinderen op een leuke manier de juiste techniek:
 • Ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn.
Verenigingsondersteuning, versterken en verbinden van verenigingen

Tennisorganisatie Advantage Tennisactiviteiten is DE spil tussen verenigingen. Wij zorgen er voor dat tennisverenigingen elkaar versterken door middel van samenwerken. Zo verbinden wij de verenigingen en haar leden met omliggende tennisverenigingen, zo dat het bovenstaande probleem opgelost kan worden.

Wij adviseren en ondersteunen tennisverenigingen op de volgende onderwerpen:

 • Beleid en organisatie
 • Ledenwerving- en behoud
 • Vrijwilligers
 • Sponsoring
Tennisrackets bespannen

Wij bespannen tennisrackets met een bespanning die past bij de speelstijl van de speler.  Er worden verschillende type snaren gebruikt, in de categorieën comfort, allround en spin.
De speler voelt de bespanhardheid en niet de spankracht die tijdens het bespannen gebruikt is. De hardheid wordt uitgedrukt in kg/cm of DT waarde. Een hardheid van 34 kg/cm betekent dat er 34 kg kracht nodig is om de bespanning 1 cm in te drukken.
De speler voelt de bespanhardheid veel meer dan de rekkwaliteit van de snaar, en de bespanhardheid bepaalt wat de speler voelt van de kwaliteit van de snaar. Een zeer comfortabele snaar hard bespannen voelt zeer oncomfortabel.
Er wordt bespannen “op hardheid”, de spankracht wordt berekend voor een bepaald racket met het doel een bepaalde hardheid in het racket te verkrijgen.

Om de hardheid te kunnen controleren wordt er gebruik gemaakt van een hardheidsmeter, de ERT 300, die al meer dan 10 jaar op de markt is. De hardheid voor tennis rackets ligt tussen de 25 en 40 kg/cm.

Schooltennis, een brug slaan tussen bewegingsonderwijs en de tennisvereniging!

Ook in 2018 zullen wij het schooltennis organiseren voor de verenigingen die bij ons zijn aangesloten. Op school wordt tijdens de gymles een tennisles gegeven door de trainer. Het gaat erom dat deze les een feestje is en kinderen dolenthousiast worden gemaakt. Hierbij is het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen tegelijkertijd kunnen spelen. Om de drempel te verlagen naar de vereniging is het belangrijk om de laatste les tijdens schooltijd op de tennisvereniging te geven door dezelfde clubtrainer. Alle kinderen die deelnemen krijgen een schooltennisdiploma.

Advantage Tennisactiviteiten verzorgt het schooltennis als ledenwervings-activiteit en zal vanaf 2018 ook de scholen gaan bezoeken. Voor de verenigingen die zijn aangesloten bij Advantage Tennisactiviteiten zal dit geheel gratis verzorgd worden.

Clinics, maak kennis met tennis

Wilt u een bedrijfsuitje, een teambuildingdag, of wilt u een gezellige dag met vrienden? Advantage Tennisactiviteiten organiseert clinics op maat voor zowel bedrijven, verenigingen, en particulieren. De clinics zijn voor alle leeftijden en is mogelijk op ieder niveau. Het is de bedoeling dat iedereen plezier en ontspanning beleeft en dat op een actieve manier op de tennisbaan.

Wilt u informatie over tennislessen, clinics, bespannen of andere activiteiten dan kunt u contact op nemen met Janneke

Tennisorganisatie Advantage Tennisactiviteiten

Advantage Tennisactiviteiten

MultiskillZ Advantage,
Maakt kinderen gek van bewegen, Bewegen is winnen

Bewegen staat natuurlijk centraal in de ontwikkeling van elk kind. Toch blijft de (meer)waarde van bewegend leren en leren bewegen, ondanks de recentelijke media-aandacht, nog steeds sterk onderschat. Terwijl kinderen vroeger dan ooit de weg naar de sportclub vinden, blijft hun motoriek sterk achteruit lopen.

Ben jij op zoek naar een “all-in-one”-sportformule die je kind gek maakt van bewegen?

Dan ben je bij Multi Skillz Advantage aan het juiste adres.

Multi SkillZ is dé manier bij uitstek om te “leren bewegen, leren sporten”

Via energieke sportsessies vol samenspel en plezier worden kinderen gek gemaakt van bewegen. Een unieke, vernieuwende methode die kinderen de kans geeft om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen, zonder dat ze het als “training” beschouwen. De Multi SkillZ aanpak is wetenschappelijk onderbouwd en laat elk kind schitteren:

 • Oog voor de totaalontwikkeling van kinderen
 • Via samen bewegen motorisch, sociaal, en cognitief ontwikkelen
 • Iedereen doet mee, er staat niemand aan de zijlijn
 • Uitnodigende oefeningen en uitdagende spelvormen
 • Kinderen winnen aan zelfvertrouwen en ontdekken hun talenten
 • De basis en aanvulling voor elke sport

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hier verder

Multi SkillZ Advantage